Фон дьо тен – какво не знаем за него


Слънцезащитният фактор в декоративната козметика не е достатъчен
Вярваме, че след като в козметиката, която ползваме има добавен слънцезащитен фактор, това е достатъчно да предпази кожата ни. Но това не е точно така, особено ако имаме много светла или чувствителна кожа. За да сме сигурни, че сме добре предпазени от вредното влияние на слънчевите лъчи, е добре да нанасяме първо слънцезащитен лосион (крем) и чак след него – фон дьо тен-а. И да не забравяме, че трябва да се защитим от UV-лъчите не само през лятото, но и през студените месеци, особено, ако сме на разходка в планината или на ски.
Фон дьо тен на прах или течен
Видът фон дьо тен е от голямо значение, в зависимост от резултата, който желаем да постигнем. Дамите с по-мазна кожа е по-добре да се спрат на такъв, който е на прах и обратното – върху суха кожа, нанасяме течен. Лесно е – противоположностите се привличат.
Да използваме пръстите си, вместо четка
По-добре е и вместо гъбичка. Причината – ако не почистваме четките си за грим, гъбичките и апликаторите редовно (поне един път седмично), в тях могат да се завъдят бактерии, които след това лесно да пренесем върху кожата. Това от своя страна да доведе до появата на акне, дразнене и различни други кожни проблеми. Затова, ако не сме сигурни в чистотата на четките си, по-добре да се измием добре и да използваме пръстите си при нанасянето на фон дьо тен.
Какво наистина означават надписите „натурален” и „органичен” продукт
За да бъде изписано на етикета, че даден продукт е „органичен” или „натурален”, е достатъчно само 20 % от съставките да са такива. Ако искаме да сме сигурни, че ще дадем парите си за напълно чиста козметика, трябва да търсим  днадписа: „USDA-Certified Organic”.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *