Как да се отървем от цъфтящата коса с напълно натурални методи!

Дългата и красива коса е цел, която малко от нас успяват да постигнат – защото понякога косата просто не желае да се държи подобаващо! И коя е тази част от косата, която вечно е на противоположната страна? Краищата! Винаги са те – сухи са, заплитат се, изтъняват,  косъмът цъфти и най-накрая ние се предаваме и хващаме ножицата. Зимата, със своя студ и вятър и лятото, с безпощадното слънцето и  плажове със солена вода, са сезоните, които се отнасят най-безпощадно към нашата Безценна грива. Но преди да прибегнем до козметиката в магазина (която често е с толкова химия в себе си, че е спорно дали е по-полезна или по-вредна) или директно да изберем по-къса прическа, ето какво да опитаме. Предлагаме три рецепти с изцяло натурални съставки, срещу цъфтящи и сухи краища:


Белтъци, зехтин и авокадо Зехтинът в тази рецепта овлажнява косата и й придава блясък, а авокадото е пълно с подхранващи вещества и витамини, които ще заздравят косъма.Съставки:– 1 авокадо- 2 с.л. белтъци- 3 с.л. зехтин. Начин на употреба: намачкайте добре авокадото на пюре и го смесете с разбитите белтъци и зехтина. Разбийте добре сместа, докато стане гладка и подобна на балсам. Нанесете върху косата и покрийте с шапка за баня. Оставете да действа за около 45 минути до час. Измийте добре с мек шампоан. Ако забележите, че косата стои мазна, повторете.

Папая и кисело мляко Съставки:– 1 плод папая- ½ ч.ч. кисело мляко Начин на употреба: Обелете папаята, разрежете я на две и махнете семките. Смачкайте я добре с вилица и добавете киселото мляко. Бъркайте, до получаването на гладка смес, която нанесете на косата, все едно е обикновен балсам. Сложете шапка за баня и оставете да действа около 60 минути. Хубаво измийте.

Бира (Да, сериозно!) Опитайте се да намерите органична или Био-бира или такава с минимално количество добавки и подобрители. Протеините и захарта, които се съдържат в бирата помагат за възстановяването на увредените фоликули. Начин на употреба: напълнете с бира шишенце с пулверизатор и напръскайте добре косата. Оставете да действа известно време, след което изплакнете добре с вода и след това измийте, както обикновено с шампоан и балсам. Може да повтаряте процедурата всеки път преди баня.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *