- Ани за тенденциите в модата на прическите и грима през 2008

Това лято е неоспоримо нахлуването или по-скоро завръщането в модата на прическите на тенденциите от 60-те години на 20 век.

Стилът на 50-те от миналата и по-миналата година, заедно с тупетата, диадемите и загладеният изчистен стил, тип домакиня, отстъпва на силно асиметричните подстрижки и раздвижените екстравагантни прически. Естествено, винаги на мода ще бъдат изисканите събрани коси за тържествени и важни моменти от живота. Това се отнася за фризурите, както за абитуриентски бал, така и за сватба. Там е силно застъпен изчистеният кок, без фриволни елементи. За разпуснатите и полу-прибрани коси са характерни оформените стилни къдрици, моделирани с вкус и артистизъм. Аксесоарите в тези случаи са много – естествени цветя, полу-скъпоценни камъни, красиви гребени.

За официалният грим, лятото на 2008-ма ще ни донесе много брокат, както и изразено деградиране на цветовете от тъмната гама към по-светлата. Това се отнася и за ахроматичните цветове, т.е. дори контрастът между черно и бяло се прави със сребристи, златисти и брокатени ефекти. За абитуриентките са подходящи розово, лилаво, синьо и всички светли тонове, които карат лицето да разцъфне. За булките  епо-подходящ ненатрапчив или силен грим, лишен от ретро елементи. Запазва се естествената красота на лицето. Важно е професионалното и умело поставяне на грима, за да бъде булката блестяща за сватбения си ден и също така – да изглежда на перфектна на безбройните снимки от този най-прекрасен миг. И тук са допустими сребрист, златист или брокатен ефект в една премереност и стилност на изпълнението.
И все пак, всичко – и прическа, и грим, трябва да се съобрази с тоалета, цялостната визия и излъчването на отделния човек.