- С каква прическа и грим през 2011. Съветите на стилист Анелия Кошарска

                                                              

                                               Прически и грим - тенденции 2011
 

Какви ще са актуалните грим и прическа за 2011 г споделя стилист Анелия Кошарска.

pricheski 2011Подстижка
Тенденцията при подстригването през този сезон отново пада върху така наречената „каскада”, т.е. етажиране на косата в различни нюанси и по различен начин. Това е подстрижка, която може да бъде адаптирана към всеки вид форма на лицето и е подходяща за всяка възраст.
Друга модерна прическа за зима 2010-2011 е асиметричната и с дълъг бретон. Но за разлика от миналия сезон асиметрията е по-умерена.

Цветове
За разлика от прическите, при които промяната от предните сезони не е особено голяма, в цветово отношение този сезон ще се акцентира върху златистите, медните и червеникави тонове. При русите коси платината отстъпва мястото си на пепелно русо и златисто. При кестенявите коси преобладават медните отблясъци, а при черните навлизат червеникави нюанси.
Новината при боядисаните коси е завръщането на кичурите. През 2010-2011 г те отново ще са на мода, както и два контрастни цвята в косата, също.
 

Прически
При модните прически за 2011 г има голямо разнообразие. При естествената визия ще се набляга на женствеността и сексапила. Романтични вълни, свободно падащи кичури, нежни букли – това са варианти за чупливи, къдрави и дълги коси.
Елегантен безпорядък е друга тенденция в прическите през тази година. Секси, небрежни прически със стърчащи кичури, артистично разбъркани коси – колкото по-рошаво, толкова по-добре!
Друг акцент ще бъдат причудливо сплетените коси, всички видове плитки и конските опашки с много изразен обем. Стилът на 60-те години на 20 век и Бриджит Бардо са много актуални този сезон, както и аксесоарите за коса като диадема и различни по стил ленти, украсяващи прическата.

Прически и грим 2011Грим
Този сезон изключително много ще се набляга на формата на веждите. Те не трябва да са силно контрастни, нито прекалено дебели, нито тънки, но добре оформени. Най-добре е това да става с конец. Подчертават се със сенки в тон или с тънка линия, в посока от основата към най-високия връх. Веждите не трябва да са къси, а да стигат до под 45 градуса към края на окото.
Сенките за очи са топли пастелни тонове или със съвсем дискретен блясък. През 2011 ще избягваме студените или прекалено контрастни цветове. Очната линия и моливът са задължителни, но отново при условие сенките да са с нежни нюанси.
Червилото е матово, с лек безцветен гланц. Отново се изключват ярките, неонови тонове.
Важно е да не се прекалява със сухата основа, тъй като тя подчертава несъвършенствата на кожата. Използват се качествени течни основи и фина пудра. Ружът се избира и поставя според тена и формата на лицето, като за предпочитане са топлите нюанси на розово, прасковено, бронз и малиново.

 

Текст: А. Кошарска