- Маска за коса с рициново масло

Писна ли ви от суха и накъсана коса?

Няма смисъл да имаме дълга коса, ако не е здрава и изглежда накъсана, суха и без блясък. Трудно е да се съчетаят и двете, спор няма. Търсим начин, с който да подхраним косата си, да я направим лъскава и жива. Харчим пари за скъпа козметика и още по-скъпи процедури. След време започваме да мислим, че коса, като в рекламите има наистина само по телевизията. Но тогава открихме тази маска за коса, която наистина работи. Нужно ни е само време и малко постоянност. Третирайте косата си два пъти на седмица с тази лесна домашна маска с рициново масло и яйце и още след първия път ще бъдете щастливи, че сте опитали. Дори да не успеете да направите целия цикъл, още на половината път, косата ще бъде по-мека , силна и бляскава.

Имате нужда от:

- 1 ч.л. ябълков оцет
- 1 ч.л. глицерин
- 1 яйце
- 2 с.л. рициново масло
- шапка за баня
- 2 ластика за коса и няколко фиби
- хавлиена кърпа

В малка купа смесете добре глицерина и оцета. Разбийте яйцето и го прибавете към сместа, след това добавете рициновото масло и бъркайте до получаването на гладка, еднородна консистенция.

Преди да започнете, разделете косата си на две, все едно ще си връзвате опашки или плитки. Изберете едната страна, а другата завържете с ластик, така че да не ви пречи. Разделянето на косата и на секции и нанасянето на маската на части, ще ви помогне да работите по-лесно и по-чисто. Вземете в шепи от малко от сместа и започнете да я втривате в скалпа с масажни движения. Когато цялата повърхност на едната половина от главата е добре намазана, продължете да нанасяте маската по цялата й дължина. Когато приключите с тази секция, усучете косата и я завъртете на малък кок, който закрепете с фиби или ластик. Повторете процедурата с другата част от косата, след което я съберете цялата на кок или опашка. Сложете си шапка за баня и я увийте с кърпа. Това ще създаде благоприятна, топла среда, която ще позволи на космения фоликул да се отвори, за да поеме максимално добре полезните вещества от маската. 

Оставете маската да действа поне час-час и половина, след което измийте косата с шампоан и балсам, както обикновено. Ако се притеснявате, че може глицеринът и рициновото масло да омазнят много косата, вземете си шампоан за мазна коса. Правете маската два пъти в седмицата, в продължение на месец. Повтаряйте цикъла през 4 до 6 месеца.

Още от грижа за косата:

Край на цъфтящите краища на косата
Маска за блестяща коса

Вижте също:

Кафе за красота
Булчинската прическа и грим - въпроси и отговори

Пробвайте различни прически в нашия: Виртуален фризьорски салон

Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено с писменото съгласие на авторите и публикуване на активен линк към оригиналната статия.