- Сияйна кожа през цялата зима

Как да се грижим за кожата си през зимата
Зимното време наистина може да изиграе лош номер на вашата кожа. Имайте предвид тези няколко насоки, за да запазите кожата си здрава и сияеща през дългите студените месеци.
 

Въздухът в закритите помещения
Вярвате или не, да стоите на закрито през студените дни, може да донесе толкова вреда на кожата ви, колкото и да се разхождате под бръснещия сняг навън. Неестествената начини, с които затопляме помещенията, за да се чувстваме комфортно вкъщи, изсушават въздуха и изсмукват влагата от кожата ни. Затова намерете начин да овлажнявате въздуха в статите и ще усетите кожата си по-хидратирана и свежа.

Пазете ръцете си
Ние използваме ръцете си постоянно и за всичко и едно болезнено напукване на кожата, може да бъде истинско бедствие. Предпазвайте ги от зимните своеволия на времето като носите ръкавици, винаги, когато излизате и нанасяйте подходящ крем по няколко пъти на ден.

Честото миене на ръцете е задължително, без значение от сезона, но пък то от своя страна изсушава допълнително кожата. Затова го правете с хладка, не гореща вода и мек сапун, подсушавайте добре и веднага нанасяйте подхранващ и хидратиращ лосион. Ако ви се налага много често да си миете ръцете, по –добре използвайте дезинфектант за ръце. Спиртът, който се съдържа в него също изсушава кожата, но не толкова, колкото повечето сапуни и водата.

Мекота от главата до петите
Има един важен принцип, който гласи следното: както се грижите за кожата на ръцете, след като ги измиете, така трябва да правите и с кожата по цялото тяло, след взимане на душ. Тези дълги, горещи, отпускащи душове или ароматни вани, които ни карат да се чувстваме така добре в студените вечери, имат катастрофално влияние върху състоянието на кожата ни. Тя става много суха и започва да се напуква. Затова, доколкото е възможно съкратете времето, прекарано под душа и намалете температурата на водата. Използвайте мек сапун или душ-гел с добавени овлажняващи съставки. Важен момент е и изсушаването. Помнете – попивайте влагата с кърпата, не трийте. Намажете добре с подходящ подхранващ лосион или мляко, за предпочитане, докато кожата е още леко влажна.

Да поговорим за лицето
Грижете се за кожата на лицето, за да може открито да посрещнете зимата. Почиствайте лицето вечер, а не сутрин. И без друго, това, което сте правили между вечерното и сутрешното измиване, е да сте спали. Използвайте крем поне два-три пъти на ден. Когато излизате, изберете такъв със слънцезащитен фактор и предназначен специално за студено време и вятър. Не забравяйте устните – нанасяйте често балсам, който също има защита срещу ултравиолетовите лъчи. Помнете, че слънцето през зимата е не по-малко вредно или опасно от това през лятото.

За красиви стъпала
Зимните ботуши и обувки скриват целите ни крака и затова често забравяме да се грижим за педикюра си през този сезон. Това за съжаление не води до нищо добро, нито до нищо красиво. Ако не обръщаме полагащото им се внимание, краката ни ще отвърнат със суха кожа, напукани пети и това ще боли. Затова не ги забравяйте, скрити в апреските, а използвайте редовно пемзата и ги мажете с крем за крака, всеки път след баня. Веднъж седмично, преди лягане, може да използвате мазен крем и след това обуйте чорапи и спете така. Така напролет, петите ви ще са гладки, красиви и готови да ги покажете!
 
Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено с писменото съгласие на авторите и публикуване на активен линк към оригиналната статия.