- Грешките, които допускаме при нанасянето на очна линия

Ако не сте роден магьосник на очната линия, може би просто трябва да оставите тази задача за експертите. Но знаем, че дори тъничка линия с молива или туша, прави очите ни по-големи, подчертава ги, погледът ни се променя, става по-дълбок и страстен. Ние със сигурност искаме да имаме всичко това. Така че, вземете подходящия молив или четка и използвайте тези „грешки” като пътеводител към перфектната очна линия, веднъж и завинаги!

Твърде тъмна линия на долния клепач

Нанасянето на очна линия/молив на горния и долния клепач, прави погледа по-дълбок и кара миглите да изглеждат по-гъсти. Но ако направите линията твърде тъмна и плътна, ефектът ще бъде обратния – очите ще изглеждат по-малки. Затова използвайте по-светъл нюанс на цвета на молива, за по-меко звучене или заменете с подходящи по цвят сенки за очи, които нанасяте със съответната четчица.
 

Да позволим на молива да се размаже

Твърде меките или хлъзгави моливи, често се размазват след час-два, дори и по-бързо. Освен, че е важно да подберете подходящ, по-твърд молив, сигурен начин да държите очната линия, където й е мястото, е да нанесете малко количество сенки за очи върху нея. Дори да не ползвате пудра за цялото лице, сложете като основа под долния клепач, преди очната линия. Тя ще помогне за издръжливостта на молива.
 

Да оставяме неравни или криви линии

Ясно е, че идеално правите и еднакви линии няма да се получат от първия път, за това е нужда практика. Това не означава, че неопитността ви, позволява да оставите неравни или различни линии. Един начин, по-който може да се упражнявате в началото е, като направите точици в основата на миглите, които след това да свържете с молива или туша.   

Поставянето на козметика в слъзната област

Това от една страна може да доведе до инфекция, а от друга – да допринесе за по-лесното размазване на очната линия. Този вътрешен ъгъл на окото често се навлажнява в течение на деня. Когато очертавате долния и горния клепач от вътрешната страна, спрете точно преди слъзния отвор.   

Спиралата преди очната линия

Поставянето на спиралата винаги трябва да е последното, което правите, когато се гримирате. Това позволява очертаването на очите да бъде по-прецизно. Много по-лесно е да виждате линията на миглите, преди да се нанесе спиралата. Освен това, когато вече сте подчертали очите, ще знаете точно колко спирала да си сложите за финален щрих.

Вижте още:

Скраб за тяло с канела и портокал
Козметика - срок на годност
Съвет за красота: за гладки крака

Пробвайте различни прически в нашия: Виртуален фризьорски салон

Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено с писменото съгласие на авторите и публикуване на активен линк към оригиналната статия.