- Фон дьо тен - какво не знаем за него

Слънцезащитният фактор в декоративната козметика не е достатъчен
Вярваме, че след като в козметиката, която ползваме има добавен слънцезащитен фактор, това е достатъчно да предпази кожата ни. Но това не е точно така, особено ако имаме много светла или чувствителна кожа. За да сме сигурни, че сме добре предпазени от вредното влияние на слънчевите лъчи, е добре да нанасяме първо слънцезащитен лосион (крем) и чак след него – фон дьо тен-а. И да не забравяме, че трябва да се защитим от UV-лъчите не само през лятото, но и през студените месеци, особено, ако сме на разходка в планината или на ски.

Фон дьо тен на прах или течен
Видът фон дьо тен е от голямо значение, в зависимост от резултата, който желаем да постигнем. Дамите с по-мазна кожа е по-добре да се спрат на такъв, който е на прах и обратното – върху суха кожа, нанасяме течен. Лесно е – противоположностите се привличат.   

Да използваме пръстите си, вместо четка
По-добре е и вместо гъбичка. Причината – ако не почистваме четките си за грим, гъбичките и апликаторите редовно (поне един път седмично), в тях могат да се завъдят бактерии, които след това лесно да пренесем върху кожата. Това от своя страна да доведе до появата на акне, дразнене и различни други кожни проблеми. Затова, ако не сме сигурни в чистотата на четките си, по-добре да се измием добре и да използваме пръстите си при нанасянето на фон дьо тен. 
 
Какво наистина означават надписите „натурален” и „органичен” продукт
За да бъде изписано на етикета, че даден продукт е „органичен” или „натурален”, е достатъчно само 20 % от съставките да са такива. Ако искаме да сме сигурни, че ще дадем парите си за напълно чиста козметика, трябва да търсим  днадписа: „USDA-Certified Organic”. 
 
За скулптуриране, ви трябват три основни цвята
Ако искате гладко и изваяно лице като на холивудските звезди, са ви нужни три цвята фон дьо тен: един с вашия естествен цвят на кожата, втори – два тона по-тъмен и трети – два тона по-светъл. Разбира се, може да използвате бронзова пудра и различни цветове руж, за да подчертаете скулите и брадичката, но фон дьо тен-ът ще придаде на кожата ви по-естествен и гладък вид.
 
Може да бъде алергия
Ако започнете да се събуждате с подути очи или обрив по кожата на лицето или шията, може би сте алергична към някоя от съставките на вашия фон до тен. Възможно е, до този момент да не сте имали проблем с този продукт, но понякога алергията се изгражда в течение на времето. Най-лесният начин да проверите е като смените продукта и сравните съставките.  
 
Ароматите - повече вреда, отколкото полза
Съставките, които ароматизират фон дьо тен-а може да е точно това, което дразни кожата и предизвиква алергична реакция. Затова, ако имате чувствителна кожа, търсете козметика, която е без ароматизатори. 
 
 
Вижте също:


 
Пробвайте различни прически в нашия: Виртуален фризьорски салон

Може да изпратите ваша прическа за Виртуалния салон на адрес: nely@nelystyle.com
 

Текст: Мариана Майер; ИК "Майер"®
Снимки: shutterstock
Текстът и снимките са собственост на авторите и са под закрилата на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на целия или част от текста и снимките става единствено с писменото съгласие на авторите и публикуване на активен линк към оригиналната статия.