- Булчинската прическа и грим - въпроси и отговори

булка прическа


За всяка бъдеща булка подходящата прическа и грим е най-ангажиращият и важен въпрос, след избора на булчинската рокля. Заедно с това започва и търсенето на добър фризьор и гримьор, който да ви направи като излязла от сватбено списание.
Стилист Анелия Кошарска отговаря на най-често задаваните въпроси, относно избора на сватбена прическа и грим.


-    Как да се погрижим за косата си преди сватбата?
А.К. Едно от най-важните неща е това, че косата трябва да бъде отлично подстригана. Защото хубавата прическа, става при добре оформена линия. Ако има нужда, цветът трябва да бъде обновен.
Лицето да бъде подложено на подходящи почистващи и освежаващи процедури при професионален козметик. При желание, може да се отиде на солариум. Ако решите да го правите, е добре да започнете по-отрано и вече да имате желания тен, преди да избирате роклята или грима за сватбата. Цвета на кожата е от изключително голямо значение. Ако сте с бяла кожа и сте се спрели на тоалет и грим, подходящ за светли дами, а в деня на сватбата се окажете с няколко нюанса по-тъмна кожа, това може да ви изиграе лоша шега, а мечтаната рокля да се окаже не за вас.
Веждите трябва да бъдат почистени и добре оформени. Това е важно, защото те са рамката на едно лице.
Може да се направят заздравяващи и тонизиращи маски, както на лицето, така и на косата.

-    С какво трябва да се съобрази бъдещата булка, когато избира сватбената прическа и грим?булченска прическа
А.К. Когато наближи този така важен за всяка жена момент, подготовката е от голямо значение. След избора на тоалет, се пристъпва към избора на най-подходящите прическа и грим. Те трябва да бъдат съобразени, както с визията, така и с излъчването и натюрела на бъдещата булка.

-    Защо е необходима пробна прическа и грим?
А.К. Пробните прическа и грим са изключително необходими. Бъдещата булка и фризьорът трябва да направят оптималното, за да се стигне до възможно най-добрия вариант за грим и прическа. Така се решава още един аспект от подготовката за сватбата, като в същото време отпадат притесненията и безпокойството за самия ден. Когато на пробата са уточнени всички детайли около външния вид на булката, тя може да отдели повече време за останалите елементи от събитието.

-    Колко време преди сватбата се прави пробата?
А.К. Пробните прическа и грим е добре да се направят около две седмици преди сватбата. Може, разбира се и по-рано. Това се прави с цел уточняването на завършена прекрасна визия. Също така дава възможност на стилиста да подготви косата с подстригване или цвят, ако това е необходимо.

-    Защо е важно стилистът да идва на място при булката в сватбения ден?
А.К. Това е една от най-важните услуги, които трябва да предлага стилистът, когато става дума за сватба или друго важно събитие, като абитуриентски бал, например. С отиването на място в дома на клиента, му се спестява обикаляне из града, в този важен ден. Също така всяко едно излизане, предполага възможност за закъснение, с което се увеличава стресът и напрежението, последното нещо, от което има нужда булката в сватбения си ден. Напротив, това трябва да бъде Нейният миг! Младоженката трябва да се чувства спокойна и обгрижена, да й се отдаде цялото внимание, от което се нуждае. Тя трябва да бъде изпратена от дома си в напълно завършена и съвършена визия. Фризьорът и гримьорът трябва да напуснат, едва когато са убедени, че булката е във възможно най-блестящия си вид!

булченски грим-    Силен и наситен или нежен и естествен грим?
A.K. Изборът на грима зависи от няколко неща – тоалета, натюрела (тена на кожата, цвета на очите и косата) и не на последно място – от желанието на булката. В този смисъл, добрият гримьор би трябвало да може да отговори на всяко желание, да изпълни добре всеки един стил или тенденция в макиажа, да работи с качествени материали и да даде съвет, ако това е необходимо. Цялостното изпълнение трябва да е с високо качество и стил!

-    Какво да носи булката в чантичката си за бърза корекция на грима по време на дългия сватбен ден?
А.К. В сватбената чантичка е добре да присъстват червило, гланц за устни и пудра. Булката трябва да има възможността да подновява цвета на устните си и да освежава тена си с малко пудра. Ако гримът е качествен и професионално сложен, то няма да е необходимо повече от книжна кърпичка, с която леко да се попие лицето и да се сложи пудра.

Интервю: Мариана Майер