- Ах, тези шапки!

Защо носим шапка?


От незапомнени времена, хората са покривали главите си. Първоначалното предназначение на шапките е било да предпазва главата от влиянието на атмосферните условия, от наранявания от оръжия или при строителство – от падането на камъни или зидария. По-късно вече е станала символ на социално положение, част от различни униформи и разбира се форма на изкуство.
 
Що се отнася до модата, шапката е един от най-забележимите аксесоари. И в това няма нищо случайно, защото всеки от нас обръща внимание първо на главата и лицето на човека, когото погледне. Има една стара поговорка, която гласи „If you want to get ahead and get noticed, then get a hat!”, която в превод означава „Ако искаш да бъдеш забелязан и да напреднеш, сложи си шапка!” Всъщност тук има игра на думи, защото думата “ahead” (напред), означава буквално „с една глава по-напред”. Това определено има смисъл, що се отнася до шапките! 
 

Шапки се носят през цялата година, но сякаш зимата е най-активният им сезон. За да предпазим косата си от зимния вятър, ниските температури и снега, не трябва да забравяме да си слагаме шапка! Добрата новина е, че сега има такова разнообразие от модели и цветове, че няма как да не намерите своята, независимо дали сте облечени спортно или отивате на официална вечеря.
 
Шапката е любим и винаги актуален женски аксесоар. Може да я съчетаете с шал и ръкавици, може да е семпла или шармантна, може да е едноцветна или да е събрала цветовете на дъгата, да е с пискюли, панделки, цветя или бродирана, кожена, плетена, от плат, с козирка, с модерно звучене или малко винтидж... Може да изброяваме до безкрай вариантите, но най-добре е да разгледате малко снимки и да изберете своята Шапка за този сезон: 

Зимни шапки-галерия