- 5 стъпки за 5-минутен грим


Няколко насоки за бърз сутрешен грим

Сутрешният ви ежедневен грим, изобщо не трябва да ви отнема много време. Само с няколко основни стъпки, вие ще имате безупречно лице и то само за пет минути.

Прикрийте недостатъците

Имате нужда да прикриете тъмните кръгове под очите или някой неприятен недостатък по лицето? Това може да ви отнеме около 30 секунди, ако използвате коректор. Може да го използвате преди или след поставянето на основата. Експертите по грим и козметика са на различни мнения кой вариант е по-добър. Експериментирайте и с двата, и вижте кой работи по-добре за вас. Използвайте малко количество и го нанесете с потупване, вместо с разтриване. Може да използвате четка, гъба или пръстите си. За ежедневен грим изберете цвят, който е много близък до естествения тен на кожата ви.


Очна линия или сенки за очи


Изберете само едното – нямате нужда и от двете, особено когато бързате сутрин. Ако искате да имате свеж и естествен вид, използвайте сенки за очи в неутрални, пастелни цветове. Ако пък предпочитате да подчертаете очите и те да изпъкнат, изберете очната линия или молив за очи. Нанесете само върху горния клепач.
Сложете си само един пласт спирала, за да не се налага да чакате между нанасянията. Гримът на очите не би трябвало да ви отнема повече от минута-две.

Бронзираща пудра или руж

Добийте свеж блясък с малко руж или бронзант. Ако имате бледа или твърде светла кожа, е препоръчително да си сложите малко. Нанесете с лека ръка, като не е нужно да слагате много, за да се види разликата. Внимавайте, особено ако използвате бронзант, цветът му да не е повече от тон-два по-тъмен от естествения цвят на лицето.

Гланц за устни

Сложете завършващ щрих на сутрешния си грим с малко гланц на устните.  Това ще ви отнеме няколко секунди и може да го направите буквално на вратата. Ако предпочитате червило, отделете се малко повече време, за да очертаете устните си първо с молив. Като направите контура, запълнете целите устни с молива. Това ще даде красива основа на червилото и то ще издържи по-дълго време.

Бъдете организирани

За да се оправяте сутрин по-лесно и бързо, бъдете организирани и поддържайте външния си вид. Оформяйте често веждите си, като отстранявате излишните косъмчета, за да не се занимавате сутрин и с това. Ако се боядисвате, не оставяйте корените да пораснат твърде много и не забравяйте да подрязвате връхчетата на всеки два месеца. Така косата ви ще изглежда добре, ще бъде здрава и няма да се чудите какво да я правите като се събудите – след една четка, тя просто ще си стои прекрасно. Подредете мястото, където държите гримовете си, четките, парфюма и го поддържайте в ред. По този начин няма да губите време в търсене на четката за руж или молива си за очи, вместо да имате 5 минутки в повече за чаша освежаващо кафе!